Valikko Sulje

Hammasimplantti

Hammasimplantti on keinohammas, jolla oma hammas voidaan korvata, jos se on poistettava tai hammas puuttuu. Aivan aluksi hammaslääkäri tarkistaa hampaiden ja purennan kunnon, jonka jälkeen voit varata ajan hammasimplantin suunnittelua varten.

Itse implantti on ruuvi, jonka hammaslääkäri ruuvaa kiinni leukaluuhun potilaan suuhun. Ruuvin pintaan kasvaa tuoretta uutta luuta ja kun ruuvi on luutunut leukaan, hammaslääkäri kiinnittää siihen kruunun eli näkyville jäävän keinohampaan. Usein implanttia käytetään myös proteesin kiinnitysjärjestelmänä.

Närdentissä käytämme Nobel Biocare implantteja

Tandimplant - Hammasimplantti

Miksi hammasimplantti?

Tyhjä paikka suussa kannattaa yleensä korvata hammasimplantilla.

Hammasimplantti kestää yleensä hyvin. Se voi kestää moitteettomasti koko loppuelämän, jos hampaitaan hoitaa hyvin. Hammasimplanttiin ei voi tulla reikää, mutta sen viereen voi tulla ientulehdus.

Kenelle hammasimplantti sopii?

Hammasimplantti sopii periaatteessa kaikille, joilla on hammaspuutoksia, mutta terve suu ja suuhygienia kunnossa. Jos suussa on muuta korjattavaa kuin puuttuva hammas, muut ongelmat on hoidettava ensin ja hampaita puhdistettava hyvin. Myös tupakointi voi olla este, sillä tupakoitsijan suuhun tulee herkemmin tulehduksia kuin savuttoman suuhun.

Potilaan täytyy sitoutua myös seurantaan.

Miten hoito etenee?

Ensin hammaslääkäri tarkistaa hampaat ja purennan ja hoitaa ne kuntoon.

Seuraavaksi hammaslääkäri ruuvaa implanttiruuvin leikkauksessa kiinni potilaan leukaluuhun.

Kun ruuvi on luutunut, hammaslääkäri ottaa jäljennöksen suusta, jonka avulla hammasteknikko valmistaa yksilöllisen kruunun, jonka hammaslääkäri taas vuorostaan kiinnittää suuhun.

Hammasimplanttihoito kestää lyhimmillään nelisen kuukautta. Implantin luutuminen kestää lyhimmillään kolmisen kuukautta ja sen jälkeen pari käyntiä menee kruunun suunnitteluun ja paikalleen asentamiseen. Seurantakäynnit ovat yleensä kerran vuodessa. Jos suuta on operoitava enemmän ennen pysyvää kruunua, hammaslääkäri voi tehdä suuhun väliaikaisen hammasproteesin. Implanttihoidoissa käytetään usein myös pehmyt- ja luukudosten muokkausta, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen. Tällöin hoito on suunniteltava erityisen tarkasti ja se vaatii enemmän aikaa.